BAGICE, torbe koje oduševljavaju detaljima

Ocjena:

Autor: T.P.

Splitska dizajnerica predstavlja prvu kampanju svojih poznatih „BAG“ torbi s mladom glumicom Deom Marijom Računicom u glavnoj ulozi
Splitsku dizajnericu Anu Gjivoje upoznali ste prije par godina kada je prvi puta predstavila svoj brend Bag by AG – oslikane torbe od kamionske cerade s ručkama od gume za zalijevanje. Njene torbe, popularno nazvane „Bagice“, od tada su osvojile brojne ljubiteljice unikatnih i ručno rađenih torbi. Sastavni dio nove kolekcije koju Ana predstavlja su već spomenute ručke, te ručno oslikani dijelovi na ispletenim poklopcima, odakle i naziv kolekcije CUBE Collection. Zaštitno lice ove kolekcije mlada je glumica, Dea Marija Računica, inače kćer legendarnog igrača Hajduka Deana Računice.
U novoj kolekciji Ana Gjivoje ostaje vjerna svojem potpisu koji njeguje od početka svoje modne priče. Ručke od gume za zalijevanje sastavni su dio svake njene kolekcije, pa tako i ove, kao i oslikani dijelovi, osim što se ovoga puta radi o ručno oslikanim kockama na ispletenim poklopcima. Najveći korak napravljen je u samoj kvaliteti Bagice, a sama kolekcija se dugo i pomno pripremala. Nova Bagica i dalje inspiraciju pronalazi u bezvremenskih klasici igrajući se pritom s gumom za zalijevanje, svrstavajući je u neo klasiku za hrabre i odvažne žene koje cijene emociju ručnog rada.
“Teško je spomenuti sve detalje kojim je obogaćena, ali na ovoj se kolekciji radilo dugo, konačno sam dosegla kvalitetu kojoj sam težila i to je bio prioritet. Svakoj torbi pristupam posebno i stvarajući ju, stvaram jednu posebnu priču. Bagice su od starta osmišljene tako da su izrađene od materijala koje nisu uobičajene za torbe, te tako donose jednu drugačiju priču i drugačiji doživljaj. BAG je slika, umjetničko djelo, fotografija, skulptura, moda i tek na kraju, torba. Taj je proces jako kreativan i zabavan, dubok i vrlo intiman. Ovoga puta snimili smo i prvu kampanju, a posebno mi je drago što je Dea zaštitno lice jer je prelijepa i vrlo jedinstvena s jednim plavim, a drugim smeđim okom, drugačija kao i BAG torba”, objasnila je Ana Gjivoje, dizajnerica i vlasnica BAG by AG.
Ana Gjivoje splitska je umjetnica koja je diplomirala na Akademiji likovnih umjetnosti u malom talijanskom gradu Macerati. Uvijek je bila sklona primijenjenoj umjetnosti i procesu u kojem umjetničko djelo dobiva neku drugu primjenu i komunicira na neki drukčiji način. BAG je idealan spoj njenog dosadašnjeg iskustva i onog što ona danas je. Omogućava joj da slika, dizajnira, da se igra, a da pritom ostane u kontaktu s kupcem kojeg poznaje i s modom koju voli, ali sada na jedan sasvim drukčiji način, puno osobniji i iskreniji.
Dea Marija Računica kćer je legende Hajduka, poznatog splitskog nogometaša Deana Računice. Talentirana i lijepa mlada glumica na prvi pogled najviše se ističe po kameleonskim očima, jedno oko joj je prirodno plavo, dok je drugo smeđe. Članica je glumačke akademije u Splitu, a osim glume u studentskim filmovima, ostvarila je i značajnu ulogu u filmu „Happy End“ Anđela Jurkasa. Fotografije kampanje potpisuje Vicko Vidan, asistent na UMASplit s dugogodišnjim iskustvom u modnoj i produkt fotografiji u Milanu.

BAGICE pogledajte KLIK-om na galeriju u nastavku.
Nova BAG kolekcija može se pronaći u Splitu u dućanu Croatian design Store, Bag&Co na adresi Majstora Jurja 17, pored Zlatnih vrata Dioklecijanove palače, a uskoro će biti dostupna i preko vlastitog webshopa.


Podijelite članak s prijateljima i podržite hrvatski modni dizajna.


Komentari (0 komentara)

Vaš komentar

pošalji poruku 0 znakova

Vezani članci

lookbook ss 2018

kolumne

Virtualni izlog Elysian