Ana Maria Ricov, pročišćena estetika za proljeće 2016…

Ocjena:

Autor: moda.hr

Poznata hrvatska dizajnerica Ana Maria Ricov snimila je kampanju za kolekciju proljeće/ljeto 2016. koja se upravo nalazi u prodaji. Prepoznatljiva po vrhunskom kroju i istančanoj modnoj estetici i ovoga puta dizajnerica naglasak stavlja na slojevitost forme.

Kolekcijom za proljeće/ljeto 2016. mlada je dizajnerica oduševila modnu kritiku i još jednom pokazala svoje umijeće u izradi odjevnih predmeta i igri materijala i forme. Ana Maria Ricov kreira za žene koje vole minimalizam i funkcionalnost te kojima je bitan osjećaj slobode i nesputanosti.
utekst.jpg
AMR proljeće/ljeto 2016.
"Kroz kolekciju istražujem slojevitu formu s krojnim dijelovima u obliku kvadrata i trapeza. Odjeću karakterizira jednostavna i čista forma te je dominantna slojevitost. Odjevni predmeti teže A formi, a prisutni su prorezi, metalni zatvarači, kontrasti", opisuje kolekciju Ana Maria Ricov.

Kroz kolekciju se provlače geometrijski uzorci bazirani na odnosima linija, dobiveni našivanjem kožnih traka. Dizajnerica je koristila transparentne tkanine, koje u kombinaciji s gustim, neprozirnim tkaninama stvaraju efekt dinamičnosti. Paletu boja čine crna, pješčani tonovi, crvena te bijela dok su tkanine koje prevladavaju kolekcijom pamuk, viskoza, svila, koža i gumirani materijali
Dizajn: Ana Maria Ricov
Kolekcija: Proljeće/ljeto 2016.
Model: Iva Gjopar (Relatum models)
Fotografija: Jure PerišićAko vam se svidio ovaj članak, molimo vas da ga podijelite!

Komentari (0 komentara)

Vaš komentar

pošalji poruku 0 znakova

Vezani članci

lookbook ss 2018

kolumne

Virtualni izlog Elysian