Amal Alamuddin, očaravajuća gospođa Clooney

Ocjena:

Autor: Maja Karnik

foto galerija
Kada se Amal Alamuddin prvi put pojavila u javnosti ruku pod ruku s okorjelim holivudskim zavodnikom, popraćena je bez puno pompe. I ja sam pomislila kako je to samo još jedna u nizu Clooneyevih ljepotica. A onda je objavljeno kako će se par vjenčati i svijet je ostao bez daha.

Nepopravljivi neženja Clooney, koji se još nedavno zaklinjao kako neće ponavljati dvaput istu grešku i opet se ženiti, odjednom se počeo rastapati kao školarac i smješkati se kao što se smješkaju zaljubljeni dječaci. Zvučalo je više kao filmski scenarij, nego stvarni život, ali George je mislio ozbiljno.
Takav neočekivani razvoj događaja, očekivano je pobudio zanimanje za buduću gospođu Clooney koju, kako se pokazalo, osim razoružavajuće ljepote, krase uspješna karijera odvjetnice i odličan smisao za stil. Britansku ljepoticu libanonskih korijena mnogi su isprva podcijenili naviknuti na površne starlete kakvima se holivudske zvijezde okružuju.

No, Amal je sve samo ne površna ili dosadna. Spontana, neposredna, uvijek s onim neodoljivim osmijehom, djeluje kao djevojka u koju bi se zaista svatko mogao odmah zaljubiti. Iako su nakon objave zaruka svi pomislili kako je cura prava sretnica jer je uspjela u onome što mnoge prije nje nisu - uhvatiti Georga Clooneya - izgleda kako je Clooney taj kojeg bismo trebali smatrati sretnikom.
Vjerojatno je to i njemu samom brzo postalo jasno pa je požurio i sa zarukama i sa svadbom kako bi bio siguran da mu ova ljepotica neće izmaći iz ruku. Kako god bilo, Amal je zaista dobar ulov. Nastranu ljepota i šarm, njena karijera izgleda kao san svakog mladog odvjetnika specijaliziranog za međunarodna pitanja.

Zapravo kao san bilo koje žene s karijerom. Školovana je na vrhunskim sveučilištima, govori nekoliko jezika i radi na zahtjevnim slučajevima. Julian Assange i Julija Timošenko najzvučnija su imena koja zastupa, a pozvana je i kao savjetnica u pokušaju Grčke da iz Britanije vrati artefakte svoje vrijedne povijesne baštine.
Nijedna vlada ne bi se zafrkavala s tako važnim slučajem, a angažman je Amal potvrdio kao vrsnu stručnjakinju i igračicu iz prve lige. I sve to sa samo trideset i šest godina. Očito je kako od samih početaka Amal nije igrala na kartu ljepote očekujući kako će se dobro udati i time riješiti sve svoje probleme.

Umjesto takve prečice, odabrala je teži put izgradivši respektabilnu karijeru radeći puno, predano i žestoko. Svaka čast! A osim što je etablirana u sudnicama s obje strane Atlantika, Amal je najzanimljivija modna ikona još od pojave Miroslave Dume. Zaista. U njenom odijevanju nema ni traga dosadnom korporativnom stilu iako je posao kojim se bavi ozbiljan.
Ženstveno, zaigrano i pomaknuto najčešći su epiteti kojima modni znalci opisuju Amalin stil. Prvi pravi test prošla je na četverodnevnom vjenčanju u Veneciji gdje je zablistala u haute couture kreacijama Stelle McCartney, Giambattiste Vallija i Dolce & Gabbane. Kad imate takve noge i vitku liniju, ne postoji outfit koji ne možete odjenuti i ne bi imalo smisla ne izabrati najbolje od najboljeg.

Ipak, svojim je kombinacijama Amal pokazala kako ne igra na sigurno, već se modom voli poigrati i u tome uživa. Očit primjer su spomenuti, vrlo riskantni modeli Giambattiste Vallija i Dolce & Gabbane. Svjesna kako će oči cijelog svijeta biti uprte u nju tih dana, mogla je odabrati jednostavnije modele komercijalnijeg stila. Ali to onda ne bi bila Amal.
utekst3.jpg
Amal Alamuddin na probi vjenčanice s nedavno preminulim Oscar de la Rentom
Vjerujem kako baš zbog toga inspirira fashionisice diljem svijeta pa su njen stil već proanalizirale mnogobrojne modne publikacije, a sigurna sam kako joj neće nedostajati pozivnica s mjestom u prvom redu na revijama svih važnijih dizajnera. Ono što kod Amal posebno oduševljava je što se u njenoj garderobi uvijek može očekivati doza iznenađenja bilo u obliku zanimljivog uzorka, bilo u naoko nenosivim Pradicama.

Ipak, kad se radi, radi se ozbiljno pa je i garderoba suptilnija, ali ne i dosadna. U posljednje vrijeme, ili točnije otkad je dodala Clooney iza svog imena, Amal paparazzi prate svakodnevno jer i potražnja za njenim fotografijama raste. Sve nas zanima u čemu će slijedećem izaći iz kuće bez obzira ide li na posao ili neku premijeru.

Zbog svega toga ne čudi što je nominirana za najstajliš Britanku 2014. S obzirom na sve viđeno, vjerujem kako će nagrada pripasti baš njoj. Itekako zasluženo.


Veliki presjek stila Amal Alamuddin pronađite u galeriji iznad članka!

Komentari (5 komentara)

Vaš komentar

pošalji poruku 0 znakova

Vezani članci

lookbook ss 2018

kolumne

Virtualni izlog Elysian