Akimbi božica jeseni stigla je s ivanom ' tomic

Ocjena:

Autor: T.P.

Došlo je vrijeme da poželimo dobrodošlicu jeseni, a posebno novoj AKIBIMI2020/2021 kolekciji dizajnerskog studija i v a n a ' t o m i c.
Nova kolekcija za jesen zimu pod nazivom AKIBIMI2020/2021 (Božica jeseni iz japanske mitologije) nastala je promišljanjem o nužnosti jednostavnih modnih formi, te fokusu na udobnost i sigurnost kao kontrapunktu sve kompleksnijoj i zahtjevnijoj svakodnevici koja nas okružuje i istodobno iscrpljuje.
Kao i u životu, i u modi se fokus prebacuje na bitne stvari. Odbacuju se nepotrebni detalji, a kombiniraju se bezvremenski odjevni komadi i modni klasici koje odišu slobodom i nesputanošću. U vremenu agresivnog konzumerizma dizajnerica i v a n a ' t o m i c vraća životnu i modnu filozofiju dalekog Japana svojom minimalističkom estetikom s maksimalnom funkcionalnošću kreirajući odjeću koja izlazi izvan okvira sezonskih trendova.
Novom kolekcijom kao i u dosadašnjim dizajnerica i v a n a ' t o m i c ostaje vjerna principu recikliranja materijala iz prijašnjih kolekcija, korištenju 'deadstocka' tj. ostataka luksuznih dizajnerskih materijala, te upotrebi  restlova ugašenog domaćeg tekstilnog brenda. Kolekcija je primarno bazirana na vrhunskim vanjskim odjevnim komadima poput kaputa, jakni i ponča izrađenim od kašmira, vune i pamuka u kombinaciji sa suknjama i kardiganima od svile i vune, te tunikama krojenim od ostataka materijala korištenih pri izradi podstava.
Poput prethodne kolekcije izvedena je korištenjem zero - waste tehnike krojenja (tzv. krojenje bez otpada) koja minimizira količinu viška tkanine, te naglašava važnost ekološke održivosti. Čiste linije, minimalistički detalji i harmonija obogaćeni su print tehnikom sitotiska sa stiliziranim motivima prijašnjih kolekcija, te uzorcima tapeta iz prošlog stoljeća vidljivih na haljinama i majicama od velura.
Dizajnerice u kolekciji AKIBIMI2020/2021 ostavlja prostora slaganju brojnih stilskih kombinacija i daje veliku slobodu interpretacije. Vizuali kolekcije fotografirani su u tajnovitoj pulskoj šumi bambusa, snažnog japanskog simbola harmonije i ravnoteže, koji nas podsjeća na važnost postizanja unutarnjeg mira u svakodnevnom životu. Upravo je ta simbolika povratka jednostavnosti i povezanosti s prirodom okosnica kolekcije AKIBIMI 2020/2021.
Kolekcija je dostupna u izabranim concept dućanima u Hrvatskoj i Sloveniji. Određeni komadi bit će dostupni i svjetskom tržištu putem Not Just A Label web shopa ( NJAL marketplace). i v a n a ' t o m i c odabrana je kao jedna od 500 dizajnera iz cijelog svijeta koji imaju priliku predstaviti dijelove svojih kolekcija putem ove globalne online trgovine specijalizirane za nezavisne dizajnere.

Detalje kolekcije pogledajte KLIK-om na galeriju u nastavku...

U realizaciji lookbook-a uz samu dizajnericu sudjelovali su:

Model: Ana Lea Janžić
Šminka: Sabrina Lučev
Asistent: Louis Louis
Video i glazba: Alen Spion
Kreativna direkcija i fotografija: Ivana Tomić


Podijelite članak s prijateljima i podržite hrvatski modni dizajn.

Kupnjom domaćih proizvoda svojoj djeci omogućavamo ostanak u Lijepoj našoj #kupujmohrvatskoKomentari (0 komentara)

Vaš komentar

pošalji poruku 0 znakova

Vezani članci

lookbook ss 2018

kolumne

Virtualni izlog Elysian