88. dodjela nagrade Oscar: I Leo ima kipić!

Ocjena:

Autor: L. Biondić

Noćas je u Los Angelesu održana 88. dodjela američke filmske nagrade Oscra, a vijest koja je odjeknula malo prije 6 sati ujutro po srednjeeuropskom vremenu jest kako je za 41-godišnji Leonardo Di Caprio konačno osvojio Oscara za glavnu mušku ulogu u filmu Povratnik. Nakon četiri nominacije, Što muči Gilberta Grapea? (1994.), Avijatičara (2005.), Krvavog dijamanta (2007.) i Vuka s Wall Streeta (2014.), noćas je konačno Di Caprio držao kipić u rukama.


POGLEDAJTE SVE HALJINE OSCARA 2016.!


Najboljim filmom proglašen je pritajeni favorit Spotlight, potresna istinita priča o Pulitzerovom nagradom nagrađenoj priči redakcije Boston Globea o pedofiliji među katolički svećenicima. Priča je to o istrazi koja je bila zataškavana od strane moćnih institucija vlasti, a u konačnici je rezultat bilo razotkrivanje sličnih zlodjela diljem svijeta. Osim što je Di Caprio odnio Oscara za najbolju mušku ulogu, najboljim redateljem proglašen je Alejandro González Iñárritu, redatelj filma Povratnik.
Leonardo Di Caprio (41) dobitnik je Oscara za glavnu ulogu u filmu Povratnik
Leonardo Di Caprio (41) dobitnik je Oscara za glavnu ulogu u filmu Povratnik
Oscara za najbolju žensku ulogu odnijela je Brie Larson (26) za ulogu Ma u filmu Soba, a osim glumom osvojila je i odabirom toalete za najvažniji crveni tepih u godini, ovaj oskarovski. Nježna i lepršava modra Gucci haljina jedna je od najljepših koju smo vidjeli noćas na 'red carpetu'.

Švedska glumica Alicia Vikander (27) nagrađena je Oscarom za najbolju sporednu ulogu u filmu Dankinja u kojemu je glumila uz fenomenalnog Eddia Redmaynea, koji je prošle godine odnio Oscara za najbolju mušku ulogu u filmu Teorija svega, dok je ove godine bio nominiran u istoj kategoriji za ulogu u filmu Dankinja, no pored Lea se nije moglo.


POGLEDAJTE MUŠKARCE NA CRVENOM TEPIHU!Najboljom sporednom muškom ulogom proglašena je ona 56-godišnjeg Mark Rylancea u filmu Most špijuna. Iako ne bismo ni u snu  podcjenjivali Marka, voljeli bismo da je ovaj kipić otišao u ruke Sylvester Stallonea za ulogu u filmu Creed: Legenda je rođena. Ako ništa drugo, zbog sentimentalnih razloga.

Najbolji film s neengleskog govornog područja je mađarski film Šaulov sin
, a dokumentarni fim o neprežaljenoj pjavačici Amy Winehouse jednostavnog naziva Amy dobitnik je Oscara za najbolji dokumentarni film. Ennio Morricone odnio je Oscara za glazbu iz filma Mrska osmorka, a najbolji prosjek nominacija i laureata ima Mad Max koji je od 10 nominacija dobitnik u njih čak 6.


Potpunu listu dobitnika pogledajte na LINKU, a u nastavku pogledajte kompletan crveni tepih 88. dodjele Oscara!

Ako vam se svidio ovaj članak, molimo vas da ga podijelite!

Komentari (0 komentara)

Vaš komentar

pošalji poruku 0 znakova

Vezani članci

lookbook ss 2018

kolumne

Virtualni izlog Elysian