Hogl proljeće 2019 veliki (2)

Njezino Valentinovo

Ocjena:

Autor: ONA

Ja volim samo sebe ili kako preživjeti Valentinovo...

47155
Sjećam se prošlogodišnjeg Valentinova. Bilo je stvarno super. Moja single prijateljica i ja, također single, odlučile smo kupiti litru sladoleda (svaka) i čokoladni preljev, napraviti kokice i posuditi neki 'chick flick'. Nakon pomnog biranja sladoleda uslijedilo je biranje filma. Pošto više nije bilo Dnevnika Bridget Jones (prvog djela), koji je ultimativni single film, bile smo na sto muka. Kako se sladoled već počeo topiti, morale smo požuriti. Na kraju smo se odlučile za Bridget, ali drugi dio (Hugh je ipak Hugh) i još jedan također tipično ženski film. A onda sam skužila frajera koji je radio tu večer i njegov pogled na našu, sad već polumokru vrećicu, iz koje je provirivao sladoled i film kojeg smo odabrale. U poluuspaničenom stanju sam, kao iz topa izvalila: "Misliš da će se dečki ljutiti? Da uzmemo neki akcijski umjesto ovog drugog filma?“ Frendica me pogledala, ali pametna je ona cura, pa smo na kraju uzele Poroke Miamija. Ne moram ni naglašavati da nikakvih dečki nije bilo, a mi smo pogledale Bridget dvaput zaredom. A šta sad. Ma nije da me je bilo sram, ok, možda malo. Ali baš me briga. Valentinovo može biti super i ako ste solo. Stvarno. I nemojte ga ni u kojem slučaju pokušati ignorirati. Mnogi se protive proslavi Valentinova, tvrde da je to još samo jedan u nizu komercijalističkih, zapadnjačkih, nametnutih, konzumerističkih, prenapuhanih i što-sve-ne običaja. Ok, i što onda?
47156
Ja u tome ne vidim ništa loše. Znam, nismo sve zaljubljene i sretne. Vjerojatno vas živcira kada hodate gradom i gledate sretne i zaljubljene parove i vjerojatno sve što vidite jesu sretni zaljubljeni parovi...(nemojte tako jer se izlažete riziku da propustite neki dobar par cipela u izlogu). Uglavnom, osjećate se samo i živčani ste. Možda ste onda trebale pričekati da Valentinovo prođe prije nego što ste spucale dečka. Šalim se, to je gore od mog imaginarnog dečka za kojeg sam posudila Poroke Miamija. Iako ne puno gore. Onda cijela ta parada oko poklona. Naravno da očekujemo da nam kupite poklon! Pa što ćemo reći frendicama? Pretpostavljam da je dečkima to grozan problem i nemaju ideja. Cvijeće je uvijek lijepo, čokolada također. Parfem nemojte sami birati, pitajte njenu najbolju frendicu za savjet. Donji veš isto prolazi, ali za to morate biti pravi stručnjak jer šansa da ćete kupiti krivi broj je gotovo stopostotna.
47157
No, to su sve samo prijedlozi. Sve ovisi o vezi. Ako ste na početku, nemojte pretjerivati. A ako ste već dugo u vezi, nemojte, ponavljam, nemojte se povoditi za onom "ne trebam joj kupit poklon da joj dokažem da ju volim“. Trebate! Zaista, ma što ona rekla. I gotovo. Eh, sad single cure...ostajete bez poklona. Da to je šteta. Promijenite to. Ako je to već dan ljubavi, ne zaljubljenih, već ljubavi (ponovite par puta i uvjerit ćete se) - koga volite više nego sebe? Nikoga. Stoga kupite sama sebi poklon. Neće biti iznenađenje, ali bar ga nećete morati ići mijenjati. Uostalom, to je jedan dan. Preživjet ćete. Kupite si poklon. I točka.

Komentari (0 komentara)

Vaš komentar

pošalji poruku 0 znakova

Vezani članci

Hogl proljeće 2019 (10)
lookbook ss 2018

kolumne

Virtualni izlog Elysian